الرئيسيةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخولتسجيل دخول الاعضاء

شاطر | 
 

 أم علي بالمكسرات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
احمد طنطاوي
عضو برونزى
عضو برونزى


ذكر
عدد الرسائل : 701
نقاط : 9006
تاريخ التسجيل : 09/12/2008

مُساهمةموضوع: أم علي بالمكسرات   السبت فبراير 13, 2010 5:32 pm


أم علي بالمكسرات


المقادير:

• 5 أكواب لبن حليب محلي.
• 5 رقائق جلاش.
• 2 معلقة كبيرة زبد.
• 3 معالق كبيرة كريمة لباني.
• نصف كوب زبيب.
• ربع كوب بندق.
• ربع كوب لوز.


أم علي بالمكسرات

طريقة:

1- حطي الجلاش على صاج أو صينية للفرن وحمصيه في فرن.
2- أحضري البندق واللوز وحطيهم على صاج أو صينية للفرن، وحمصيهم في الفرن لمدة 4 دقائق.
3- في الوقت اللي أنتِ بتحمّصي فيه المكسرات سخني اللبن.
4- قطعي رقائق الجلاش إلى قطع متوسطة وحطيها في طاجن كبير، وضيفي إليها البندق واللوز والزبيب وبعد كده حطي اللبن في ثلثين الطاجن.
5-
سخني الفرن حتى درجة حرارة متوسطة (200 مئوية)، وحطي الطاجن في الفرن لمدة
15 دقيقة أو لغاية ما تلاقي إن رقائق الجلاش بدأت في امتصاص اللبن.

6-
خرجيه من الفرن وضيفي إليه الزبدة والكريمة من على الوش، ودخليه الفرن
تاني لمدة 20 دقيقة أخرى أو لغاية ما تلاقي لونه بقى ذهبي خرجيه..
وبالهنا والشفا.

--------------------
منقووووول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
bassam
صاحب المنتدى
avatar

ذكر
الفأر
عدد الرسائل : 1829
تاريخ الميلاد : 17/11/1996
العمر : 21
العمل/الترفيه : طالب
نقاط : 8948
تاريخ التسجيل : 08/12/2008

مُساهمةموضوع: رد: أم علي بالمكسرات   الأحد فبراير 14, 2010 9:24 am

وااااااااااااااااااو على الاكل الجميل تسلم ايدك يا غالى





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://samsom.ahlamontada.net
 
أم علي بالمكسرات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: اطباق الاطفال-
انتقل الى: