الرئيسيةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخولتسجيل دخول الاعضاء

شاطر | 
 

 شيش طاووق الفراخ

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
احمد طنطاوي
عضو برونزى
عضو برونزى


ذكر
عدد الرسائل : 701
نقاط : 9241
تاريخ التسجيل : 09/12/2008

مُساهمةموضوع: شيش طاووق الفراخ   الثلاثاء أبريل 20, 2010 3:35 pm



طريقة عمل "شيش طاووق الفراخ"..

وهي أكلة سهلة ولذيذة جداً.. وكل الناس بتحبها وخصوصاً الأطفال..

الأكلة دي كمان ميزتها إنها خفيفة جداً..
تعالوا نشوف الطريقة مع بعض..

المقادير
كيلو وراك فراخ مخلية ومقطعة لمكعبات كبيرة
ثوم مفروم
عصير أربع ليمونات
كوب عصير طماطم
ثمرة بصل مفرومة
ملح وفلفل وزعتر وكاري وبهارات
2 ثمرة طماطم مقطعة مكعبات
2 ثمرة بصل مقطعة مكعبات
2 ثمرة فلفل أخضر مقطعة مكعبات

الطريقة
1-
اخلطي عصير الطماطم مع عصير الليمون والثوم والبصل والملح والفلفل وباقي
البهارات كويس، وبعد كده ضيفي على الخلطة دي مكعبات الفراخ.

2- أدخلي الفراخ في الثلاجة، وسيبيها تتبّل لمدة 3 ساعات أو ممكن تعمليها من بالليل وتسيبيها لتاني يوم.

3- بعد كده ابدئي اغرزي كل مكعب من مكعبات الفراخ في الأسياخ وبعده مكعب بصل ومكعب فلفل ومكعب طماطم.

4-
استمري على كده لغاية ما تخلّصي كمية الفراخ اللي عندك، وبعد كده رصي
الأسياخ دي على صينية، وصبي عليها باقي خلطة البصل والطماطم المتبقية من
التتبيلة، ودخليها الفرن وسيبيها لغاية ما تستوي تماماً أو ممكن تشويها
على الفحم.

5- بعد ما الفراخ تستوي ابدئي رصّي الأسياخ على أطباق التقديم، وممكن تقدّمي معاها أرز أبيض أو بطاطس محمرة.. وبالهنا والشفا.

خلي بالك:
علشان
تحصلي على أحلى طعم وإنتِ بتشويها على الفحم، ممكن بعد ما الفراخ تبدأ
تستوي ولونها يتغيّر، ترفعيها من على النار وهي سخنة وتغطسي الأسياخ في
تتبيلة البصل والطماطم وبعد كده ترجعيها تاني على الفحم وبكده هتحصلي على
طعم تحفة.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
bassam
صاحب المنتدى
avatar

ذكر
الفأر
عدد الرسائل : 1829
تاريخ الميلاد : 17/11/1996
العمر : 22
العمل/الترفيه : طالب
نقاط : 9183
تاريخ التسجيل : 08/12/2008

مُساهمةموضوع: رد: شيش طاووق الفراخ   الجمعة أبريل 30, 2010 8:21 am

هههههههههههههههه
جميل جدا تسلم ايدك وبجد انا شكلى هكلة دلوقتى




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://samsom.ahlamontada.net
 
شيش طاووق الفراخ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: اطباق الاطفال-
انتقل الى: